Home
Wie ben ik
Contact
Openingstijden
Prijzen/aanbiedingen
Wat is Reiki
Wat is Thèta
Wat is TFT
Bewustwording
Wandelen
Liefde
HSP
Het spirituele pad
Ervaringen

Bewustzijn 


Zodra je je eigen spirituele pad ontdekt hoor je vaak mensen praten over de "spirituele awekening". Iets waarvan ons eigenlijk niet zo veel wordt verteld over wat het nou eigenlijk is. Het enige wat er eigenlijk wordt verteld is dat het de ultieme goal is. Dat het iets is dat je moet bereiken om te ‘voldoen’ aan een bepaald principe. Maar wat is die principe eigenlijk? Een moment waarop ik zomaar speciale krachten krijg van het universum? Natuurlijk zijn er momenten van inzicht. Maar wanneer ben ik er nou? Moet ik al mijn nativiteit oplossen om er te zijn? Begrijp me niet verkeerd ik snap wat de label betekend. Maar waarom is het een goal? Waarom heb ik het nodig? En wat erna? Nadat ik ontwaakt ben wat dan? Leef ik dan ik complete rust en liefde?

 

Maar waarom zou ik een goal zetten, er naar opleven? Iedereen die zich een beetje heeft verdiept in boeddhisme weet dat het het beste is om te leven in het nu. Nu. Ik ben nu gelukkig en ik heb nu plezier en ik heb het nu naar mijn zin. Waarom zou ik dan naar een ‘ultieme’ staat zijn waar alles ‘perfect’ is.

 

Ik wil helemaal geen wereld waar alles perfect is en waar geen problemen meer zijn. Mijn problemen gaan niet weg. Want er is iets genaamd balans. Voor de mensen die Alan Watts niet kennen, en nog nooit hebben gehoord van ‘The game of black and white’ dan hier snel in het kort; Het principe van de game of black and white is dat zwart en wit, positief en negatief, zelf en anderen dat ze allemaal van dezelfde kern komen. En dat de één niet kan bestaan zonder de andere. Dit wordt ook snel uitgelegd met een natuurkundig voorbeeld. Namelijk een magneet bestaat uit een noord- en een zuidpool. Als je de zuidpool van de magneet weghaalt en weglegd, creëert het deel dat over is van de magneet zijn eigen zuidpool. Dus ondanks dat ze compleet verschillend zijn, kunnen ze niet zonder elkaar. Is dat slecht? Nee absoluut niet! Het is leuk. Want je speelt het spel.

 

Ik wil die balans. Ik wil uitdaging. Ik denk dat het niet eens leuk is om te leven in een wereld waar alles gaat zoals je wilt, en dat het altijd goed gaat. Als ik kijk naar een spirituele pagina oft op Instagram of op facebook valt het me altijd op, dat alles wordt verteld en geschreven met een strik er omheen. “Alles komt goed.” Nee. Het is goed !

 

-Chyenne

 

 

 


Butterfly