Home
Wie ben ik
Contact
Openingstijden
Prijzen/aanbiedingen
Wat is Reiki
Wat is Thèta
Wat is TFT
Bewustwording
Wandelen
Liefde
HSP
Het spirituele pad
Ervaringen

HSP

 

Highly sensitive people

 

Hoog sensitief is iets wat je bent en niet iets wat je wordt. Het is simpelweg een karaktereigenschap die je voor je geboorte hebt ontwikkeld.

 

Een HSP-er is gevoeliger voor prikkels, vergeleken met de meeste mensen. Hierdoor voelen en zien ze ook vaak dieper dan de gemiddelde mens. Waardoor het brein ook meer prikkels en informatie moet verwerken. Wat vaak kan leiden tot vermoeidheid. Maar het dieper verwerken van prikkels kan natuurlijk ook er handig zijn! Je kunt dingen sneller door hebben en nog meer genieten van kleine dingen zoals kunst, natuur en lief gebaar. En vaak zijn HSP-ers ook erg empathisch.

 

Voor de meeste HSP-ers geldt dat het niet altijd even makkelijk is om hiermee om te gaan. Aangezien ze er meestal meer tijd nodig hebben om ervaringen en gebeurtenissen te verwerken. Het meevoelen met de rest van de wereld is erg fijn om te kunnen maar om non stop meegesleept te worden met de gevoelens en emoties van anderen is erg uitputtend.

 

Er was mij gevraagd of ik een verband kon vinden tussen HSP en dieren. Toen ik rond aan het zoeken was op google realiseerde ik me wat de connectie was. Voor alle HSP-ers die dit artikel aan het lezen zijn, weet ik wel bijna zeker, dat de meeste vinden dat het het fijnst is om in een omgeving te zijn of bij mensen zijn die rust en zelfverzekerdheid uitstralen.

 

Dieren zijn altijd in het nu, ze kunnen zich geen zorgen maken over de toekomst en niet eindeloos nadenken over vervelende momenten uit het verleden. Waardoor we die frequentie als het ware overnemen en onszelf vinden in het dier. De puurheid en zorgeloosheid die we ergens in het verleden zijn verloren op ons pad. Waardoor we dieren en vooral onze huisdieren zien als een gelijke omdat onze kern, ons pure zelf, uit hetzelfde bestaat.

 

-Chyenne


Butterfly